دانستنیها

آموزش

دانستنیها

آموزش

وعده محققان برای تولید واکسن ایدز

دانشمندان دانشگاه دوک در کارولینای شمالی طی همایش بین المللی ایدز که در روزهای 22 تا 27 ژوئیه (1 تا 6 مرداد) در واشنگتن برگزار می شود، خبر پیشرفتهای صورت گرفته در تحقیقات واکسن ایدز را اعلام می کنند. 
 
به گزارش مهر، به دنبال ساخت داروهایی که می تواند بیماری ایدز را کنترل کند، طی دهه های اخیر این بیماری دیگر حکم مرگ را ندارد. 
 
ابتلا به این بیماری پس از زمان اوج اپیدمی این بیماری درسال 1997 کاهش یافته است و پیشرفتهای صورت گرفته در پیشگیری از این بیماری موجب شده است نرخ ابتلا به ایدز کاهش یابد اما هنوز هم 34 میلیون نفر در سراسر دنیا به ویروس HIV مبتلا هستند به طوریکه 2.7 میلیون نفر تنها در سال 2010 به این بیماری مبتلا شده اند اما کارشناسان اظهار می دارند که یک واکسن هنوز هم بهترین امید برای ریشه کن کردن ایدز محسوب می شود. 
 


گروه های مختلفی طی سه دهه گذشته روی تهیه واکسن ایدز کار کرده اند اما تا پیش از آنکه RV144 در آزمایشهای بالینی سال 2009 در تایلند بارقه هایی از امید را نشان داد هیچ کدام از تلاشها موفقیت آمیز نبود. 
 
آزمایش ترکیب دو واکسن چندین شکست بزرگ به دنبال داشت که در آن میان می توان به نشست خبری اشاره کرد که طی آن مارگارت هکلر وزیر وقت بهداشت و خدمات درمانی آمریکا در سال 1984 اعلام کرده بود که دانشمندان ظرف دو سال می توانند واکسن ایدز تولید کنند، این درحالی است که رشته تلاشهای ناموفق تا سال 2007 نیز ادامه داشت. در این سال واکسنی به نام Merck) MRK.N) تولید شد که به نظر می رسد افراد را نسبت به این بیماری آسیب پذیرتر کرده است. 
 
سرهنگ نلسون مایکل مدیر برنامه تحقیقات نظامی HIV آمریکا در موسسه نظامی تحقیقاتی والتر رید که آزمایشهای واکسن تایلندی RV144 را انجام داده است، اظهار داشت: این واکسن نتایج خیره کننده ای داشت. 
 
در تحقیقات ابتدایی برای ساخت این واکسن تایلندی، از واکسن ALVAC شرکت فرانسوی " Sanofi" با واکسن AIDSVAX  استفاده شد. هر 2 واکسن در آزمایشهای جداگانه خود شکست خوردند و محققان به شدت اعتقاد داشتند که آزمایش تایلند شکست خواهد خورد. حتی در این میان 22 نفر از دانشمندان مقاله ای در مجله Science منتشر کرده و آن را هدر دادن بودجه خواندند. 
 
پس از آن نتیجه خیره کننده از راه رسید. نتایج این آزمایش نشان می داد که ترکیب این دو واکسن عفونتهای HIV را تا 31.2 درصد کاهش داده اند. اما هنوز براساس نظر دانشمندان این نتایج به قدر کافی بزرگ نبود که بتوان از آن به عنوان یک تأثیر مثبت یاد کرد اما تأثیر آن روی محققان بسیار قابل توجه بود. 
 
تحلیلهای بعدی از این آزمایش امسال در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده و سرنخهایی را درباره چرایی پاسخ برخی از داوطلبان ارائه می کند. 
 
این تحقیقات به ریاست دکتر بارتون هینز از دانشگاه دوک در دورهام، کارولینای جنوبی و رئیس جدید مرکز ایمن شناسی واکنس HIV AIDS  و همچنین دانشمندان موسسه والتر رید و 25 نهاد دیگر انجام شده است. این تحقیق نشان می دهد که داوطلبان زن و مردی که از این واکسن استفاده کردند پادتنهایی در یک منطقه مشخص از لایه خارجی ویروس تولید کرده اند که نشان می دهد این منطقه نیازمند آن است که مورد هدف واکسن قرار بگیرد. 
 
آزمایشهای جدید قرار است با واکسنی از شرکت Sanofi و واکسنی از شرکت Novartis به صورت ترکیبی انجام شود. 
 
سرهنگ نلسون ماندل اظهار داشت: تلاشهای بسیاری برای تأمین امنیت مشارکت کنندگان در تحقیقات جدید و فراهم کردن بودجه برای آنها صورت گرفته است که این تلاشها شامل جلب حمایت کشورهای میزبان و متقاعد کردن دو شرکت که از واکسنهای آنها استفاده شده اما در اصل به عنوان رقیب کار می کنند صورت گرفته است. 
 
وی افزود: ما با سرعت ممکن کار می کنیم و انتظار داریم مطالعات گسترده موثر در سال 2016 آغاز شود. 
 
امید کارشناسان به این است که این تحقیقات 50 درصد موفق باشند، سطحی که طراحان مدلهای ریاضیاتی اظهار می دارند می تواند تأثیر موثر بر این بیماری واگیردار داشته باشد. 
 
براساس اظهارات کارشناسان ممکن است مجوز نخستین واکسن تا سال 2019 صادر شود.


منبع

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد